Om

Allt började i bruks- och fotbollsorten Degerfors på 70-talet, där är jag född och uppvuxen i sann bruksanda, att jobba sig genom livet.

Jag har alltid haft ett stort intresse för ordning och reda och var ofta med min pappa när han jobbade eller fixade på huset, jag startade ett antal ”butiker”, jag höll alltid koll på sakerna och var nyfiken på hur allt fungerade.

Som min dagmammas man alltid säger när vi ses:
”Jag kommer ihåg när du var runt 3 år och du ville att vi skulle gå ut och gå, och det var bara du och jag som fick följa med, ingen annan fick följa med. När vi kom en bit skulle du kolla in hjulen, hur det fungerade, prova olika sätt att rulla den. Det tog en timme att gå runt kvarteret”.

Mitt första jobb var i min mammas klädbutik Nya Åkes på Medborgargatan när jag var runt 12-13 år, då var jag expert på Levis-jeansmodeller som var modernt på den tiden.

Under hela min skolgång i högstadiet och gymnasiet jobbade jag med allt från att rensa rabatter till att laga och servera mat. Min huvudsakliga uppdragsgivare var Degerfors Järnverks Bruksmäss där jag jobbade med kokerskan Marianne, Ulla och Lisbeth. Bilden nedan är tagen under min praktik på Loka Brunn med en fransk mästerkock som var på besök för ett gästspel.

masterkocken-och-jag

Efter sommarjobbet som fiskkock på den förstklassiga restaurangen The Place i Göteborg (är än i dag den roligaste arbetsplats jag jobbat på) ville jag flytta från Degerfors och det blev en flytt till Stockholm 1997.

I Stockholm började jag som frukt- och gröntansvarig på ICA Djursholm som på den tiden var en av Stockholms bästa butiker. Sen var jag allt-i-allo på ett dataföretag, charkbiträde på Hemköp City, kokerska i Vallentuna kommun, kundtjänstmedarbetare och databasadminstratör/analytiker på Vivo.
Ja, det slutade med att jag höll på att jobba ihjäl mig, jag hade ett heltidsjobb och tre extrajobb och jobbade jämt, för alla andra gjorde ju det.

2003 sa jag upp mig för att studera i Australien, det är ett av mina bästa beslut i livet.
Jag slutförde en Bachelor of Business, double degree in Management and Human Resource Management på Griffith University. Att jag hade jobbat så många år innan jag gjorde mina universitetsstudier gjorde att jag kunde applicera det jag lärde mig till verkligheten, det var oerhört roligt och givande. Nedan en bild med mig och min bästa kompis Terry Hearn som driver tre surfbutiker på Guld Kusten.

Griffith Uni with Terry

Resan till Australien förändrade mitt liv, min syn på livet, på människor, jobb osv. Jag hittade mig själv och jag blev lycklig! Jag insåg att man behöver inte jobba hela tiden, man ska njuta av livet och jobba med det man tycker om.

Idag har jag som motto att jobba max 8-9 timmar per dag, max 5 dagar i veckan och det har (nästan) gått att genomföra i Sverige.

Något annat som jag värderar högt är att ta hand om mig själv och leva i nuet och vara mer spontan. Ett av mina största intressen är att resa och det har blivit en hel del resor, och många på egen hand till bl.a. Nya Zeeland, Fiji, Thailand, Bali, Singapore och USA.

Jag älskar också att vara ute i naturen och skogen, det är där jag får min energi! Jag älskar att plocka svamp och bär.

2006 började jag jobba med det jag utbildat mig inom HR, här kan du se de anställningar jag haft sen dess.

2011 börjar jag fundera på vad det är jag EGENTLIGEN vill jobba med och jag tar hjälp av jobbcoachen Therese Hagstedt. Jag kommer fram till att det är struktur, ordning och reda jag ska jobba med, för jag älskar det, jag drivs av det och det är den röda tråden i allt som jag gjort tidigare!
Och så ville jag starta eget oxå…

Resultatet av coachningen blev att jag i januari 2012 sa upp mig från ”en bra tjänst” som HR Specialist i Arbetsmiljö och Hälsa inom Axfoodkoncernen för att driva Smpl på heltid.

smpl_logo_liten

Nu lever jag min dröm och jobbar med det jag älskar och får energi av och jag är väljer mina uppdrag väl, för jag/vi lever bara en gång!

Om man jobbar med det man älskar och brinner för så gör man ett utomordentligt bra jobb! Det anser jag och så är det med mig iallafall ;).

Jobbar du med det du älskar och brinner för?